Saturday, March 19, 2016

Review: Hči lune by Desa Muck

Title: Hči lune
Author: Desa Muck

Read copy: Mass Market Paperback
Published: 2005
Publisher: Mladinska knjiga (Žepnice)
ISBN: 8611172078
ISBN-13: 9788611172071

Kako kruto je življenje pri štirinajstih!

Lučka je v prekrasnega Krištofa, Krištof je v kokoško Diano, Bine se Lučki zdi popoln bedak, saj ji kvari vsake počitnice, Erika pa...

Bo luna izpolnila obljubo in nesojeni princeski Luciani Asteriji poslala viteza na belem konju, da jo reši iz objema mračnih sil?


My rating:

Po dveh letih trpljenja zaradi neuslišane ljubezni Lučka končno dobi priložnost osvojiti fanta svojih sanj, resnega, tihega umetnika, Krištofa. A kaj, ko se na počitnice na vasi kar naenkrat priklati tudi Krištofovo dekle, Diana. In da bi bila mera polna, Bine, Lučkin največji sovražnik še iz otroških let, nikoli ne pozabi na dnevno dozo izzivanja.

A mogoče bo Lučkina duhovna mati, Luna, le poskrbela, da se bo vse dobro izteklo. Za malce miru, je Bineta obesila svoji prijateljici Eriki, Izvir zaljubljencev pa baje dela čudeže. In če bo vse po sreči, se bo zgodba iz njenega romana vendarle spremenila v resničnost.

A kaj, ko ljubezen vedno poskrbi za presenečenja.


Tudi po, ojoj, dvajsetih letih, je to še vedno moja najljubša mladinska knjiga. Zaradi sloga pisanja, ki je, tudi po toliko letih, še vedno "aktualen" (tudi v dialogih in notranjih monologih), humorja, ki ga je najti na vsaki strani...Predvsem pa zaradi zgodbe, ki je še kako večna. In bo tudi ostala. Kdo pa v najstniških letih ni doživel neuslišane ljubezni? Kdo v najstniških letih ni mislil, da ga nihče ne razume ali mara? In kdo ni na koncu ugotovil, da se je preklemano motil o vsem, tudi ljubezni?

Najstniške tegobe na kvadrat, odličen tempo, super vkomponiran "roman", ki ga, paralelno z glavno zgodbo, piše glavna junakinja, humor, izredno "živi" junaki...Ni da ni.


0 comments:

Post a Comment